20 de octubre de 2011

Sa Fira de Campos

Dijous 20 d'octubre de 2011 és dia de Fira al meu poble i divendres 21 el Firó.

Des de fa quatre anys es símbol de sa fira és sa sobrassada, per tant aquesta és sa quarta fira de sa sobrassada.




Fidel a la tradició el temps no acompanya, està una mica ennuvolat i bufa un aire desagradable.

Tot tipus de formatges

Encara que no ha arribat a ploure, tal com va passar desgraciadament l'any passat, segons m'ha explicat la meva dona, algunes joguines s'anaven nedant carrer avall.

Divendres, dia del firó sí que ha millorat el temps, i la gent a sortit de casa omplint els carrers.

Els propietaris dels llocs es queixen  que hi ha poca despesa, però és que per una banda la crisi económica es nota, per altra banda els preus no acompanyen, són alts, se li van a un les ganes de comprar.

Els escenaris no han canviat,  l'objectiu comercial predomina en el programa de dijous i divendres. Els altres actes ocupen un lloc molt secundari.

Com he dit abans sa sobrassada i derivats són els protagonistes, la gent mira, ensuma, prova si es dóna l'oportunitat i segueix els seus passos. Hi ha també l'anomenada rutapa, (tapes i menjars a base de productes típics), en la qual participan la majoria de bars i restaurants del poble.

Sobrassada mallorquina


Per motius de treball i altres circumstàncies feia més de trenta anys que estava absent d'aquesta fira.

He sentit que afloren records de dies llunyans, on en el moment més inesperat, arran d'observar un detall concret,  m'assalta qualque record d'anys enrere, més bell com més remot.

No hi ha res dolent en fer-se gran, al contrari, però l'únic pecat real que existeix, és el d'esborrar el nin que varem esser de sa nostra memòria. Un altre dia escriuré de s'altra fira, sa dels anys 60.



Llocs de venta

0 comentarios:

Publicar un comentario

Entradas más vistas

Licencia Creative Commons
REFERENCIAS Y LECTURAS por G.Garcias se encuentra bajo una Licencia Creative Commons Atribución-Sin Derivadas 3.0 Unported.